18. ročník ART ECON Středoškolského poháru se odehrál 24.9. na Karlštejně.

V úterý, 24.9.2024, se na karlštejnském hřišti postavilo na start 18. ročníku ART ECON Středoškolského poháru celkem 18 družstev a 11 jednotlivců ze všech golfových „adres“ naší republiky. 3 družstva se omluvila v den konání soutěže.
Patronem letošního ročníku, slavnostní odpal zlatým putterem od španělského krále Juana provedl a hymnu přednesl Matěj Ruppert, frontman skupiny Monkey Business.
Lehký ranní deštík vystřídalo slunečné a karlštejnsky „příslušné“ větrné počasí a středoškoláci byli nuceni se popasovat s hřištěm, jehož strategická a designérská vyspělost odolává zubu času a modernizaci vybavení.
Novým držitelem Putovního poháru na jeden rok se stalo družstvo Sportovního gymnázia Dany a Emila Zátopkových z Ostravy ve složení Barbora a Tereza Kamradkovy a Mikuláš Vojtěšek, všichni hráči Park Golf Clubu Ostrava. Individuální výsledky 72, 71 a 71 vyústily v kombinované skóre družstva 134, tedy 10 pod par. Papírově (průměrný HCP plus 2,9) patřilo družstvo z Ostravy k nejzářivějším favoritům a i přesto jejich radost z vyrovnaných skóre a vítězství byla opravdu výrazná a zasloužená.
V individuálním hodnocení se naši hráči umístili na 3. místě Mikuláš Vojtěšek (71), 4. místě Tereza Kamradková (71) a na 5. místě Barbora Kamradková (72).
Výsledková listina: https://www.cgf.cz/cz/turnaje/turnaje-vyhledavani/turnaj/vysledkova-listina?id=996299128

Blahopřejme mistrům ČR středoškolských družstev a děkujeme za reprezentaci klubu.