Dovolím si tvrdit, že pro náš klub je to největší golfový svátek roku, návrat ke kořenům a zároveň budování budoucnosti. Je to něco, co tvoří Šilheřovice Šilheřovicemi, ten samotný genius loci, který se nedá koupit, ten buď je, nebo není. A u nás rozhodně je.

A právě vždy v létě se koná Memoriál zakladatele klubu Jana Cieslara. Člověka, který se na samém začátku postaral o to, že dnes můžeme hrát tu hru, kterou všichni bezmezně milujeme. A máme obrovské štěstí, že manželka a významná členka našeho klubu paní Ela Cieslarová je stále mezi námi, která i přes svůj požehnaný věk (narozená 26. srpna 1918) stále myslí na golf a náš klub. Paní Ela nám zaslala krásnou zdravici:

Milý golfoví přátelé,

Jsem velmi ráda, že vás mohu, aspoň touto formou, pozdravit a popřát vám krásnou hru a mnoho golfových zážitků v turnaji uspořádaného na počest mého manžela, zakladatele hřiště a klubu. Bohužel můj zdravotní stav mi nedovoluje, abych byla mezi vámi osobně, ale v myšlenkách budu stále s vámi.

Přeji vám hodně zdraví a mnoho golfových zážitků.

Vaše Ela Cieslarová

A tak jsme slavili. V pátek byl na programu turnaj seniorů a seniorek. Tedy hráčů nad padesát let. V úmorném srpnovém teple mladším hráčům ukázali cestu jak na dobrý výsledek.

V sobotu se hrál TEXAS SCRAMBLE. 90 hráčů, rozdělených na týmy si zahráli skvěle připravené hřiště, přes které se po celý turnaj ozvalo to krásné….birdie, birdie, zase birdie…vítězové si to nakonec zakřičeli 9x za osmnáct jamek.

Po hře jsme si zahráli na terase naší klubovny TROUBLE SHOT, tedy ráně z terasy na cvičný green na druhé straně břehu. Byla to hra spojená s charitou, při které se nám podařilo vybrat 7.100 Kč, které se použijí na nákup památného stromu na který umístíme ceduli se vzpomínkou na dnešní turnaj, který jsme celý věnovali vzpomínce na pana Jana Cieslara. Honzo, posíláme tam nahoru 1000 pozdravů a jsme hrdi na Tebe!