Poslední červencový víkend se na hřišti na Kunětické Hoře hrála 1. LIGA družstev mužů a žen skupiny VÝCHOD. Tento turnaj měl ukázat na jeden tým, který si zaslouží postup do Extraligy na příští ročník 2023. V obou týmech mužů i žen jsme měli zastoupení našeho klubu PGCOV. A po infarktové koncovce v obou finálových kláních to vyšlo na jedničku. Šilheřovice pro příští sezonu mají účast v nejlepší golfové týmové soutěži jistou!

A jak to viděl Tomáš Sokolovský, který mimo své přímé účasti v týmu mužů má v našem klubu na starosti sportovní sekci?

V roce 2021 jsme jako PGCOV vůbec poprvé v historii sestoupili z nejvyšší mužské týmové soutěže do první ligy. Pro takto tradiční sportovní klub to bylo velkým zklamáním.

Jasným cílem pro rok 2022 byla maximalizace snahy vrátit se do nejvyšší soutěže (Extraligy) co možná nejdříve. To se nám podařilo hned na první pokus a tedy v roce 2023 již budeme reprezentovat klub v Extralize.

Základem tohoto úspěchu se stalo skvěle zvládnuté 3. Kolo na rány, kdy tým dosáhl s rezervou vůbec nejlepšího součtu ze všech týmů a posunul PGCOV na druhé místo průběžného pořadí po základní části.

V jamkové části jsme v sobotu dopoledne porazili tým Pardubic výsledkem 4,5:0,5, odpoledne pak silný Panorama Golf Klub 3,5:1,5.

Do finále v neděli jsme nastupovali v moravském derby proti Lipinám (Karviná). První dva body získala čtyřhra (Svěntek, Sokolovský x Kucharčík, Mazurek) a single (Chlebiš x Ryška). V dalších dvou zápasech jsme bohužel ztratili, kdy prohrál Čmiel x Bodinger a Piperek x Sliwka. Poslední single Volejníček x Unčovský po velmi napínavém závěru skončil rovností bodů 0,5:0,5 a tedy I týmovou rovností bodů 2,5:2,5 a šlo ze do rozehrávky.

Do rozehrávky (hrané čtyřhrou) nanominovali kapitáni dvojice (Svěntek, Sokolovský x Bodinger, Sliwka) kdy se borcům ze Šilheřovic podařilo rozhodnout hned na první jamce play-off a slavit zasloužený postup zpět do Extraligy.

U žen jsme potom krátce vyzpovídali i našeho úspěšně trenéra Reného Pinka, který popisuje finálový zážitek takto:

U holek jsem si před sezonou myslel, ze budou jen sbírat zkušenosti a o postup do extraligy se poperou až příští rok, ale náš velmi mladý tým to zvládl už letos, za což si všechny holky zaslouží náš obdiv. Obrovské poděkování patří Monice Adamové, která se role kapitánky ujala na poslední chvíli a zvládla ji skvěle!

K mužům poté dodal tento svůj postřeh: U kluků bylo vidět před finálovou části a hlavně během play-off velké odhodláni vrátit po roce extraligu do Šilheřovic. To si myslím, ze byl rozhodujÍcí prvek.

Pro celý klub je to obrovský úspěch a prezident Park Golf Clubu Ostrava Pavel Vidura k tomu dodává:

Je mi obrovskou ctí a potěšením pogratulovat ženskému i mužskému týmu našeho klubu k vybojování návratu do Extraligy družstev.

Velké uznání patří zejména hráčkám a hráčům, kdy zejména golfový um a mládí „dívčího“ týmu dává naději na setrvání v nejvyšší soutěži, ale i šanci znovu bojovat o medailové umístění.

Velký kus práce odvedli i kapitáni Monika Adamová a Tomáš Sokolovský. Taktéž trenér René Pink si zaslouží slova uznání.

Přeji tedy oběma týmům, aby si postup řádně užili a oslavili a do příštího „Extraligového“ roku mnoho úspěchů a dobrých ran.

Pro náš klub klub to jednoznačně ukazuje správnou cestu, kterou je obrovská podpora soutěžního golfu, jeho rozvoje, dobré tréninkové podmínky pro mladé děti a tvrdý a koncepční trénink. Těšíme se na další skvělé výsledky našich zástupců napříč všemi soutěžemi.

Tým mužů:

kapitán týmu Ondřej Chlebiš

Tomáš Sokolovský

Martin Svěntek

Ondřej Cmiel

Adam Volejníček

Jan Piperek

Petr Zíma

Tým žen:

kapitánka týmu Monika Adamová

Amálie Pink

BarboraKamrádková

Tereza Schubertová

Vanessa Fajkusová

Klára Bradáčová

Monika Bradáčová