Večer, před prvním odpalem soutěže následující den v 7.30 hod, bylo mistrovství zahájeno společnou schůzkou kapitánů všech 24 družstev. Předmětem porady je vždy seznámení s organizací mistrovství, upozornění na některé z regulí soutěže a místní pravidla.

Soutěž zahájilo utkání družstev seniorek loňských mistryň GC Poděbrady a nováčka soutěže GC Beřovice. Došlo k prvnímu překvapení, když Beřovice zvítězily 3-2.

Další překvapivý výsledek prvního kola přineslo utkání Poháru ČR mezi RGC Mariánskými Lázněmi a nováčkem soutěže ZGC Kravaře. Kravaře vyhrály jednoznačně 4-1.

V MČR mužů loňský vítěz Greensgate potvrdil své nasazení v pavouku na 1. pozici vítězstvím nad PGA National 3,5-1,5. Domácí klub Austerlitz prohrál s Líšnicí 3,5-1,5. Porážkou GC Brna 3-2 skončilo utkání s PGC Ostrava.

V MČR seniorek zahájil PGA National své vítězné tažení vítězstvím nad RGC Maraiánské Lázně 2,5-0,5. Karlovy vary vs Praha přineslo výsledk 2-1. Loreta si poradila s Černým Mostem 2,5-0,5.

Druhý den přinesl další překvapení. Kravaře pokračovaly ve svém „lázeňském“ tažení. Porazily Karlovy Vary 4-1.

V mistrovství družstev seniorů brněnské kluby GC Brno a GC Austerlitz opět shodně prohrály 3-2, Brno s National a Austerlitz s Prahou. Líšnice porazila 3-2 Hodkovičky a zajistila si při nejmenším stříbrné medaile spolu s Greensgatem. Ten porazil Ostravu 4,5-0,5.

V mistrovství seniorek si Karlovy Vary vítězstvím 2-1 nad Černým Mostem zajistily účast ve finále. V utkání o nejcennější kovy uspěl tým PGA National vítězstvím v utkání s Beřovicemi 2,5-0,5. Poděbrady opět prohrály 0,5-2,5 s Mariánskými Lázněmi a byly odsouzeny k boji o záchranu v soutěži. Praha porazila Loretu 2-1.

V Poháru pokračovaly vítězně Pardubice, když porazily Lipiny 4,5-0,5. Semily zvítězily nad Beskydským GK 4-1 a Poděbrady prohrály v utkání s Mariánskými Lázněmi 4-1.

Za ideálního počasí proběhlo finále všech tří soutěží. Třetí kolo by se dalo nazvat černým dnem poděbradských družstev. Loňské mistryně opustily nejvyšší soutěž a příští rok se budou muset pokusit o návrat z kvalifikace. Stejně se vedlo poděbradským mužům v Poháru.

V mistrovství družstev seniorů obhájil titul Greesgate a zvítězil v této soutěži již potřetí za sebou. V boji o udržení byli šťastnější domácí hráči po vítězství nad Brnem. V utkání o třetí místo byla úspěšnější Ostrava.

V mistrovství družstev seniorek v boji o titul National porazil Karlovy Vary. Bronzové medaile získaly ženy Černého Mostu vítězstvím nad Beřovicemi.

V Poháru zvítězily Pardubice, které si tak vybojovaly účast v příštím ročníku mistrovství. Nováček soutěže Kravaře má stříbro a Beskydský GK si udržel účast v Poháru.

MČR mělo vysokou sportovní úroveň a individuální výkony mnoha seniorů a seniorek jsou obdivuhodné. Úroveň soutěže za poslední roky značně stoupla. Všem úspěšným týmům blahopřejeme a sestupujícím přejeme brzký návrat do soutěže.