Také by se slušelo napsat rozhovor zkušenějšího s ještě zkušenějším zelenáčem, nebo i vyššího s menším. V každém případě se jedná o neformální povídání odcházejícího manažera golfového klubu Pavla Pniaka s nastupujícím manažerem Martinem Potočným.

Pavle, jak dlouho jsi pracoval pro náš klub a jaké byly začátky?

Začal jsem v lednu 2011 a začátky? Poloviční stav členské základny, bez manažera, uzavřená restaurace, greeny z 1/3 skoro na odpis a tak nějak jsem se musel rozhodovat, jestli můžeme vůbec koupit základní kancelářské potřeby.

Co všechno jsi tady prožil, jak dobré tak, i jak říkají golfisté, toho šrotu?

To se nedá napsat.  Dobrého byly spousty a šrot patří ke každé práci, kterou děláš srdcem. Největší potěšení a nabití energie – poklepe mi na rameno dlouholetý člen klubu a říká „Pavle, to se Vám povedlo“. 

Měl jsem po celou dobu velké štěstí na složení prezidia klubu, provést fakticky zdarma tak obrovský balík změn, je obdivuhodné a zaslouží si úctu nás všech. 

A co ti práce dala? 

Spoustu vazeb s pohodovými lidmi, uspokojení s tím co se povedlo a to prostředí zámeckého parku v Šilheřovicích, klubovna … to se nedá s ničím srovnat, tam je radost pracovat.

A co ti naopak vzala?

Čas.

Na co všechno bych si měl dávat pozor? 

Na všechno Martine☺ Jsi na to jen Ty a Tvůj tým.

A jakou jednu radu mi dáváš?

Snaž se dělat všechno tak, jako kdyby Ti celý golfový areál patřil.

No a když řeknu Šilky, co se ti vybaví?

No paráda přece! V Česku nemá obdoby a takových hřišť je v Evropě a na světě pár, prostě Genius loci. Hřiště na pohodu, na radost, na kochání se přírodou a památkami, na flight s přáteli, hru o něco, doutníček, odpočinek na terase … No a hlavně, Šilky mají svou nejlepší budoucnost ještě před sebou.

Kam budou směřovat tvoje kroky v následných dnech, týdnech a měsících?

Zatím nevím, čeká mně prodej domu, stěhování a pak si budu hledat nějakou rozumnou práci, možná s kratším úvazkem, abych doma nezvlčil.

Co by jsi chtěl říct lidem v klubu?

Rád bych se s Vámi, vážené členky, vážení členové, zaměstnanci a přátelé touto cestou rozloučil a poděkoval všem za příjemné okamžiky strávené v klubu, na turnajích i na hřišti. A protože moje srdíčko nadále zůstává v Šilheřovicích, určitě se ještě uvidíme☺

Bylo mi potěšením a ctí Děkuji Vám

Pavel Pniak, E: pavel.pniak@gmail.com , M: 725 859 464

Osobně bych ti za všechny lidi z klubu a všechny s kým jsi měl tu čest pracovat chtěl poděkovat, za tvoji neuvěřitelnou pomoc a přínos do tohoto úžasného místa a klubu. Je rozhodně na co navazovat a v čem pokračovat.

Martin Potočný, E: +420 777 764 976, E: manager@golf-ostrava.cz